ODGOVORI

Spremljam pisanja avtorja, nisem pa vedela, da je možna tudi praktična uporaba; Prebujevalnica je odlična, kaj še omogoča uporabo pristopa? (K, 25.7.2016)

Pregled drugih orodij Sem&vem, ki služijo praktični uporabi pristopa, se nahaja v oknu Druga orodja (v okviru Navodil za uporabo ali v zavihku spodaj). Za optimalen uspeh uporabe je koristno proučiti tudi Uporabniški priročnik Sem&vem®.

Noseča sem in ne vem, ali lahko uporabim Prebujevalnico? (Barbara, 7.7.2016)

Uporaba je za nosečnice zelo priporočljiva, saj med uporabo umirijo svoj živčni sistem in globinsko sprostijo svoj organizem. Po uporabi se počutijo lahkotneje.

Ker se mi je po uporabi mudilo naprej, sem imela zvečer občutek, da sem ohranila premalo dobrega počutja tudi čez dan. (Alenka, 17.6.2016)

Tvoje telo sprejeto energijo lahko ohrani dlje časa tako, da si po uporabi Prebujevalnice vzameš še nekaj časa samote, v kateri občuteno podoživljaš življenjsko sporočilo predstave in prijetnost globinske sprostitve.

Je bolje, da Prebujevalnico uporabljam zjutraj, čez dan ali zvečer? (Andrej, 10.6.2016)

Najbolj učinkovita je jutranja uporabe (še pred vsakodnevnimi obveznostmi).

Koristna je tudi uporaba pred zahtevnimi dogodki (izpit, tekma, sestanek ...).

Neprecenljiva pa je uporaba po vsakem nepričakovanem stresnem dogodku, ki Ti povzroči duševne pretrese in motnje v delovanju živčnega sistema in organizma.

 

Zadnjič sem med uporabo – v tistem delu, ki je namenjen sproščanju – zaspala, je to narobe? (Maja, 8.6.2016)

Če v času uporabe Prebujevalnice morebiti zaspiš, bo Tvoj organizem vseeno sprejemal energijo prostora. Moraš pa se zavedati, da v primeru spanja med uporabo ne moreš pospeševati osebnostnega razvoja. V začetku uporabe je zaspanost najpogostejša reakcija pameti. Več si lahko prebereš v Uporabniškem priročniku.

Imam majhnega dojenčka in imam občutek, da bi bila uporaba zanj zelo koristna, kaj menite? (Sneža, 6.6.2016)

Uporaba je priporočljiva zlasti z namenom krepitve naravne samozdravilne moči Tvojega dojenčka, umirjanje živčnosti, strahu, histerije ... V času uporabe skušaj prisebno slediti zvočnim in pisnim priporočilom na zaslonu, dojenček pa je lahko v budnem ali spečem stanju.

S sošolko naju zanima uporaba Prebujevalnice, a ne veva, če sva dovolj stari? (Jana in Ana, 3.6.2016)

Predvidevam, da sta s sošolko še mladoletni. Mladoletnik lahko uporablja Prebujevalnico ob prisotnosti svojega starša ali skrbnika, če le-ta že načrtno uporablja Prebujevalnico in ima z uporabo dobre rezultate.  Če pa starš oziroma skrbnik soglaša, Prebujevalnico lahko uporabljaš tudi samostojno.

 

Z možem bi oba preizkusila z uporabo, lahko prideva skupaj? (Anita, 2.6.2016)

Prebujevalnica® je namenjena za uporabo le po eni odrasli osebi naenkrat. Lahko pa si naročita isti termin, vsak v svoji Prebujevalnici.

Imam intimne težave in bi to rada ohranila zase. Moram komu karkoli razlagati? (xx, 2.6.2016)

Za uporabo zadošča le posredovanje imena in priimka. Prebujevalnico vsaka oseba uporablja povsem samostojno, kar ji zagotavlja visoko stopnjo zasebnosti. Prav tako so vsi osebni podatki, vezani na uporabo Prebujevalnic, varovani skladno z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov.

Je za uporabo Prebujevalnice potrebno kakšno znanje? (Milan, 1.6.2016)

Za uporabo Prebujevalnice ni potrebno posebno predznanje, nadarjenost ali usposabljanje. Dovolj je, da prebereš in razumeš Navodila za uporabo, ki jih najdeš na tej spletni strani. Ob prvi uporabi Te v uporabo uvede tudi skrbnik Prebujevalnice. 

V Uporabniškem priročniku pa je navedenih še več priporočil za učinkovito uporabo Prebujevalnice.

 

Še nikoli nisem bila na nobeni meditaciji, sproščanju, ne vem, če sem temu dorasla, je Prebujevalnica uporabna tudi zame? (Petra, 30.5.2016)

Prebujevalnico lahko uporabi vsaka odrasla samostojna oseba, ne glede na spol, starost, izobrazbo, poklic, kulturno, rasno, versko ali politično pripadnost.