PRIPOVED

Alenka Furlan, univerzitetna diplomirana inženirka kemije, upokojenka

Prepričal me je skoraj takojšnji uspeh pri obvladovanju rane na dvanajsterniku. Po dveh letih klasičnega medicinskega zdravljenja - kronične rane na dvanajsterniku brez možnosti za ozdravitev - sem odkrila pristop Rudija Klariča. Po pol leta uporabe tega pristopa in okoli pol leta trajajoče diete (s pomočjo informacije o zame primerni prehrani s strani Srečke iz Kopra) je bila rana zaceljena. Bistveno pri ozdravitvi pa je bilo predvsem obvladovanje depresivnih samomorilskih stanj in telesnega propadanja, ki so spremljala bolezen v času medicinskega zdravljenja. Glede na to, da je moj ded po mamini strani umrl zaradi zapletov pri medicinskem zdravljenju rane na dvanajsterniku, je to zame zelo velik uspeh.

 

Prav tako obvladujem kronična vnetja sinusov (dednina po mami), v vmesnem obdobju po začetku uporabe pristopa se je kronično vnetje končalo le s prehladom, zadnje leto tudi tega ni bilo več.

 

Glivično obolenje nohtov sem brezuspešno odstranjevala že pred poznavanjem pristopa. Šele s pomočjo uporabe pristopa in z vzporedno uporabo medicinskih mazil - tablet imam  stanje pod kontrolo.

 

Glede na poznavanje zdravstvenega stanja staršev in starih staršev (rodu) zaradi dovolj zgodnje uporabe tega pristopa nimam težav z reumatizmom in kalcifikacijo sklepov. Prav tako v obdobju mene nisem imela nobenih »sicer običajnih« ženskih težav oziroma »težav svoje mame in babic«. Menstruacije pri 52 letih enostavno nisem imela več - to pa je tudi vse, kar je spominjalo na meno.

 

Razen dobrega vpliva na zdravje zadnje čase opažam močan vpliv na izboljšanje spomina, vida. Poleg tega se spomnim, da sem, ko sem bila še zaposlena in sem opravljala intenzivnejša, zahtevna intelektualna dela, le-ta po začetku uporabe pristopa opravljala lažje. Vse mi je šlo nekako lažje izpod rok, kljub zahtevnemu delu, ki sem ga imela zaradi številnih stikov z inšpekcijskimi državnimi službami.

 

Podobno se mi je dogajalo pri prevajanju v tuj jezik. Lahko rečem, da je bilo skoraj tako, kot če bi prevajala v slovenščino - kar je v resnici bistveno lažje. Predvidevam, da je to povezano z boljšim osredotočenjem na delo. Prav tako pri stikih z bližnjimi, posebej z vnukoma, delujem veliko bolj umirjeno in manj prestrašeno.

 

Včasih sem imela zelo nizek prag tolerance, mimogrede sem lahko »vzkipela«, danes se to zgodi le redko. Seveda, pa mi »dela še ni zmanjkalo«.“